Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.
U-TECH community

Versnelde digitale ontwikkeling in Utrecht

Website | Data structureren

U-TECH community kwam bij ons met de vraag hoe ze makkelijk relevante informatie kunnen aanbieden, aan hun websitebezoekers. Dit digitaal bedrijf heeft als doel om de mismatch in de arbeidsmarkt te verkleinen, door mensen met een ICT-vraagstuk te voorzien van informatie. Zo stimuleren ze de digitale ontwikkeling in Utrecht.

Simpel gezegd: ze willen dat iedereen, zonder teveel moeite, met een vraag over ICT het juiste antwoord vindt.

Onze inzichten

Ons inzicht was dat er ontzettend veel informatie is te vinden in de database van de website en er een manier gevonden moet worden om dit overzichtelijk te maken. Tegenwoordig, moet de internetbezoeker zo snel mogelijk de informatie krijgen waar hij of hij naar op zoek is. Onze uitdaging was om de juiste informatie te voorzien aan de juiste persoon, in een ogenblik.

De oplossing

Wij hebben voor U-TECH community een online tool gebouwd die iedereen met een ICT-vraagstuk makkelijk leidt naar de juiste informatie. Met een filtersysteem op de webpagina wordt gigantisch veel informatie gestructureerd op basis van een specifieke vraag die de websitebezoeker heeft. Zo wordt de websitebezoeker meteen doorgestuurd naar de juiste informatie.

Planning

De juiste informatie, in een ogenblik

U-TECH community had een idee en heel veel data. We hebben van deze informatie een bruikbare tool gebouwd. Het hele proces bestaat uit een op maat gemaakt traject waarbij er continue veranderingen zijn doorgebracht om de tool te versimpelen. Van ingewikkeld naar simpel - daar houden we van.

Visualiseren

We beginnen bij het begin: van een eindeloze put aan informatie een goed opgebouwde database vormgeven. Een hele uitdaging. Al deze informatie van U-TECH community hebben we gevisualiseerd om zo een goed overzicht te krijgen van de inhoud.

Doelgroep

De belangrijkste les uit de digitale wereld? Denk vanuit het perspectief van de websitebezoeker. Uiteindelijk willen we het de websitebezoeker zo makkelijk mogelijk maken om de juiste informatie te vinden. We hebben daarom als eerste de verschillende doelgroepen uitgedacht die de tool gebruiken. Denk aan ondernemers, werkzoekende en onderwijsinstellingen.

Logisch structureren

En dan? Precies, logisch structureren. Alle informatie is onderverdeeld in relevante onderwerpen binnen de ICT-wereld. Vervolgens, hebben we specifieke vragen die de doelgroep kan hebben gelinkt aan de onderwerpen. Zo wordt met een filtersysteem vraag en antwoord bij elkaar gebracht.

Betrouwbare, goede partij die met een enorme dosis inspiratie en creatie mij heeft geholpen bij websites, logo's, ontwerp van promomateriaal en nog veel meer. Een aanrader!

Niek van den Adel - Mede eigenaar Team Heartbeats
Concepten

Website laten maken, made simple

De online tool is vormgegeven in een webdesign waar eenvoud centraal staat. Natuurlijk in de huisstijl van U-TECH community. Door een menustructuur kan de websitebezoeker een vraag stellen op de webpagina. Het filtersysteem geeft daarna de websitebezoeker het juiste resultaat in een ogenblik. That’t it.

Testen gebruikerservaring

Testen, testen en nog een testen. Door het laten uitproberen van de online tool onder de doelgroep zorgen we ervoor dat de juiste informatie altijd terechtkomt bij de doelgroep. We blijven zo doorontwikkelen totdat alles perfect werkt.